BIO ZRNKOVÁ KÁVA ETHIOPIE

289 Kč

 FARMA: CHELBESSA WASHING STATION

REGION:  Yirgacheffe

 
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1750-2000 m  
 
METODA ZPRACOVÁNÍ: 48 Hodin fermentace a následné sušení ve stínu.
 
CHUŤ: Bergamont, citron, mandarinka s pomerančem, cukrová třtina.
 
 
Je ideální volbou pro přípravuju filtrovaných nápojů. Překvapí Vás hlavně svou výrazně ovocnou a jemnou chutí. Jedna z nejušlechtilejších etiopských káv. Najdete v ní radost, energii a přírodu.
 
STUPEŇ PRAŽENÍ
 

Skladem

Varianta
Počet
100% KOMPOSTOVATELNÝ OBAL

Obal na kávu se rozloží v přírode za 66 dní.

KVALITA OVEŘENA

Pouze výběrová káva nejvyšší kvality z ekologického zemědelství.

DOPRAVA ZDARMA

Při nákupu nad 1500 kč.

O KÁVĚ

ETHIOPIA YIRGACHEFFE se řadí mezi nejlepší kávy na světe. Yirgacheffe je mikroregion v mnohem větší oblasti Sidamo v jižní Etiopii. Je to skutečně delikátní káva. V chuti můžeme rozpoznat sladké stopy květin, někdy lze identifikovat i tóny broskví, meruněk a medu. Tuto kávu si zamilujete.

  

 

ZAJÍMAVOSTI

 Město Yirgacheffe se nachází v regionu Sidamo v nadmořské výšce asi 1 900 metrů nad mořem a je správním střediskem kávy rostoucí v tomto okresu, dokonce je považováno za rodiště kávy.

Zemědělci jsou zde často členy Yirgacheffe družstevní (YCFCU), která se skládá z 23 různých členských družstev a více než 40.000 zemědělců. Někteří farmáři mohou být také členy Oromia Coffee Farmers Cooperative Union (OCFCU), což obecněji zahrnuje drobné zemědělce z regionu Oromia Etiopie. Konsolidace zpracování, třídění a prodeje umožňuje zlepšit efektivitu a zvýšit míru kontroly nad pověstí etiopských káv. Zároveň pak přináší větší stabilitu pro zemědělce, protože mají zajištěno rozložení plateb v průběhu celého roku, což je pro ně do značné míry prospěšné. Tato družstva nakonec zprostředkují kontaktní místo, kde prodávají nejlepší kávová zrna distributorům a velkoobchodníkům ve velkém.

BALENÍ A UCHOVÁNÍ KÁVY

Kávu denně pražíme. Hned ji zabalíme.
Díky tomu se čerstvá dostane až k Vám. 

K balení používáme speciální kompostovatelné obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

Kávo doporučujeme ponechat v původním obalu, který je na uchování kávy přímo určený.