BIO ZRNKOVÁ KÁVA MEXICO

199 Kč

 FARMA: SIERRA AZUL

REGION: Chiapas

NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1200-1600 m

METODA ZPRACOVÁNÍ: Washed

CHUŤ: Jemná kyselost, příjemný ovocný profil s nádechem čokolády

 

Příjemně vyvážené tóny suchých ořechů s lehkou sladkostí kombinované s čokoládou. Plné tělo a střední kyselost, která není znát. Hustá créma z espressa vás bude doprovázet intenzivním aromatem. Roste ve stínu takže kávovníky lépe odolávají škůdcům a krajina si udržuje potřebnou vodu.

STUPEŇ PRAŽENÍ

Skladem

Varianta
Počet
100% KOMPOSTOVATELNÝ OBAL

Obal na kávu se rozloží v přírode za 66 dní.

KVALITA OVEŘENA

Pouze výběrová káva nejvyšší kvality z ekologického zemědelství.

DOPRAVA ZDARMA

Při nákupu nad 1500 kč.

Původ kávy

Na produkci kávy se soustředí hlavně jih země, nejkvalitnější arabika roste v pobřežních oblastech Soconusco a Chiapas u hranic s Guatemalou. Druhý jmenovaný - Chiapas - je domovem nejen starých mayských památek, ale také vynikající kávy Mexico Altura v bio kvalitě. Jde o velmi pestrou oblast s vodními plochami, džunglí a vzácnými druhy rostlin i živočichů. V létě je klima značně horké a vlhké, a to zejména díky vydatným červencovým a srpnovým dešťům.



Kávu v Chiapas pěstuje řada zemědělců i s celými rodinami. Hospodaří buď samostatně, nebo v družstvech.



Vysoká nadmořská výška a nepřístupný terén práci na plantážích ovšem mnohdy ztěžují. Někteří farmáři se každý den vydávají na hodinovou cestu, aby dorazili ke kávovníkům. Také proto je nijak chemicky neošetřují ani nehnojí. Sklizeň probíhá veskrze ručně, několikrát za sezonu. Zralé třešně (bobule kávovníků) sbírají farmáři do velkých pytlů a na zádech je snášejí k prašným silnicím. Tam už na ně čekají další členové rodiny a odvážejí kávu ke zpracování.

 

BALENÍ A UCHOVÁNÍ KÁVY

Kávu denně pražíme. Hned ji zabalíme.
Díky tomu se čerstvá dostane až k Vám. 

K balení používáme speciální kompostovatelné obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

Kávo doporučujeme ponechat v původním obalu, který je na uchování kávy přímo určený.