DEGUSTAČNÍ BALENÍ ZRNKOVÉ KÁVY

(1 recenze)
677 Kč

 

1× Bio zrnková káva Mexico

1× Bio zrnková káva Peru

1×Bio zrnková káva Guatemala

 

 

  • Ochutnejte od každé kávy to pravé chuťové pokušení.

  • Skvělý dárek 

  • Vždy čerstvě pražené 

     
     STUPEŇ PRAŽENÍ

 

Kávu čerstvě upražíme, zabalíme a odešleme, to vše do 24 hodin.  

Skladem

Varianta
Počet

SDÍLEJ TENTO PRODUKT

KVALITA OVEŘENA

Pouze výběrová káva nejvyšší kvality z ekologického zemědelství.

DOPRAVA ZDARMA

Při nákupu nad 1000 kč.

MEXICO 

 

POPIS PRODUKTU

FARMA: SIERRA AZUL

REGION: Chiapas

NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1200-1600 m

METODA ZPRACOVÁNÍ: Washed

CHUŤ: Jemná kyselost, příjemný ovocný profil s nádechem čokolády

O KÁVĚ

Příjemně vyvážené tóny suchých ořechů s lehkou sladkostí kombinované s čokoládou. Plné tělo a střední kyselost, která není znát. Hustá créma z espressa vás bude doprovázet intenzivním aromatem. Roste ve stínu takže kávovníky lépe odolávají škůdcům a krajina si udržuje potřebnou vodu.

Vysoká nadmořská výška a nepřístupný terén práci na plantážích ovšem mnohdy ztěžují. Někteří farmáři se každý den vydávají na hodinovou cestu, aby dorazili ke kávovníkům. Také proto je nijak chemicky neošetřují ani nehnojí. Sklizeň probíhá veskrze ručně, několikrát za sezonu. Zralé třešně (bobule kávovníků) sbírají farmáři do velkých pytlů a na zádech je snášejí k prašným silnicím. Tam už na ně čekají další členové rodiny a odvážejí kávu ke zpracování.

 

Všechny zrna mají jedinečný původ:

 

PERU

 

POPIS PRODUKTU

FARMA: JUMARP EL PALTO
 
REGION: Amazonas 
 
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1300-1800 m 
 
METODA ZPRACOVÁNÍ: Washed
 
CHUŤ: Jemná acidita, mléčná čokoláda, pomeranč 
 

O KÁVĚ

Tato káva pochází z regionu, kde se nachází vulkanická půda. Silná a plná káva s bohatou krémou. V chuti dominují sladké a čokoládové tóny s náznakem kakaa. Zajímavá chuť mírně připomínající kůru pomerančů a grepu.
 
Všechny zrna mají jedinečný původ:
 
 
 

GUATEMALA  

POPIS PRODUKTU

FARMA: ASOPROGUATE CROP

REGION: Acatenango, Chimaltenango

NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1800-2100 m +

METODA ZPRACOVÁNÍ: Washed

CHUŤ: Plné tělo, karamel, čokoláda, mlečná čokoláda, lískové oříšky

O KÁVĚ

Kávový milovníci o ní mluví jako o gurmánské a rozplývají se nad její vyváženou chutí a jemnou kyselostí. Příjemná chuť a kombinace čokolády a karamelu okouzlí i vás. Pěstuje se nedaleko jezer, sopek a džunglí.

Ačkoli kávu v Guatemale pěstují teprve od poloviny 20. století, patří k tomu nejlepšímu, co si můžeme dopřát. Pro růst kávovníků má tato středoamerická země skvělé podmínky. Teplota se pohybuje mezi 16 a 32 °C, kávové plantáže se rozkládají v nadmořské výšce 500 až 5000 metrů. Od poloh kolem 1500 metrů musejí zemědělci sázet keře kávovníků tak, aby je chránili před studenými severními větry. Dlouhé a pomalé dozrávání kávových bobulí spolu s unikátním složením půd ale nese vynikající výsledky.

Všechny zrna mají jedinečný původ:

 

 

 

BALENÍ A UCHOVÁNÍ KÁVY

Kávu denně pražíme. Hned ji zabalíme.
Díky tomu se čerstvá dostane až k Vám. 

K balení používáme speciální kompostovatelné obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

Kávo doporučujeme ponechat v původním obalu, který je na uchování kávy přímo určený.

 

1 recenze

  • Jana Matoušková - 07.11.2020

Přidejte vlastní recenzi produktu

Povinná pole jsou označena *

OVĚŘENO KÁVOVÝMI GURMÁNY