BIO ZRNKOVÁ KÁVA GUATEMALA

239 Kč

 FARMA: ASOPROGUATE CROP

REGION: Acatenango, Chimaltenango

NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1800-2100 m +

METODA ZPRACOVÁNÍ: Washed

CHUŤ: Plné tělo, karamel, čokoláda, mlečná čokoláda, lískové oříšky 

Kávový milovníci o ní mluví jako o gurmánské a rozplývají se nad její vyváženou chutí a jemnou kyselostí. Příjemná chuť a kombinace čokolády a karamelu okouzlí i vás. Pěstuje se nedaleko jezer, sopek a džunglí.

 

STUPEŇ PRAŽENÍ

Skladem

Varianta
Počet
100% KOMPOSTOVATELNÝ OBAL

Obal na kávu se rozloží v přírode za 66 dní.

KVALITA OVEŘENA

Pouze výběrová káva nejvyšší kvality z ekologického zemědelství.

DOPRAVA ZDARMA

Při nákupu nad 1500 kč.

Původ kávy

 

Ačkoli kávu v Guatemale pěstují teprve od poloviny 20. století, patří k tomu nejlepšímu, co si můžeme dopřát. Pro růst kávovníků má tato středoamerická země skvělé podmínky. Teplota se pohybuje mezi 16 a 32 °C, kávové plantáže se rozkládají v nadmořské výšce 500 až 5000 metrů. Od poloh kolem 1500 metrů musejí zemědělci sázet keře kávovníků tak, aby je chránili před studenými severními větry. Dlouhé a pomalé dozrávání kávových bobulí spolu s unikátním složením půd ale nese vynikající výsledky.

 

Káva pěstovaná vysoko v horách je chuťově mimořádně zajímavá. Guatemalský region Mataquescuintla se na pěstování kávy začal orientovat v osmdesátých letech minulého století. Pěstování kávovníků se věnují téměř výhradně drobní rolníci a prakticky každá farma v horách produkuje ve větší Mataquescuintla ručně, a to od října do března. Plody, červené bobule připomínající třešně, je pak nutné probrat a zpracovat. K tomu farmáři používají takzvaný mokrý proces.

 

BALENÍ A UCHOVÁNÍ KÁVY

Kávu denně pražíme. Hned ji zabalíme.
Díky tomu se čerstvá dostane až k Vám. 

K balení používáme speciální kompostovatelné obaly s jednosměrným ventilem. Oxid uhličitý, který káva přirozeně uvolňuje, tak může volně odcházet. Vzduch však dovnitř neproniká, což brání zvětrávání a předčasnému stárnutí.

Kávo doporučujeme ponechat v původním obalu, který je na uchování kávy přímo určený.